Nuša Ilovar

 

SLOVENKA LETA 2000

Zasedba drugega mesta

Nominacijo in drugo mesto v akciji Slovenka leta 2000 sem si pridobila z izdajo svojega prvenca Strah pred samoto.

 

 

 

SAVINOVO PRIZNANJE 2005

Savinova priznanja podeljuje Občina Žalec za ugledne dosežke na področju kulture.

Ko sem prejela vabilo na podelitev Savinovih priznanj, sem ostala brez besed. Kar nekaj časa je bilo potrebno, da sem dojela, da sem to vabilo res prejela jaz in da sem res jaz tista, ki bom to priznanje tudi prejela. Ne vem, če si to res zaslužim, priznam pa, da mi veliko pomeni in mi bo v ogromno vzpodbudo pri mojem ustvarjanju v bodoče, kajti to kaže neko zaupanje v moje pisanje. Vsekakor se bom še bolj potrudila dobro pisati.

 

 

 

 

PRIZNANJE ANDRAGOŠKEGA CENTRA SLOVENIJE 2009

Na predlog medobčinske knjižnice Žalec sem od Andragoškega centra RS prejela priznanje posameznici za izjemne učne uspehe in bogatitev lastnega znanja.

 

 

 

Priznanje za VIHRAVO RAVNOVESJE za izbor med 6 najboljših samozaložniških knjig z letnico 2015

Priznanje podeljuje Sklad za kulturne dejavnosti Republike Slovenije.

 

 

 

PRIZNANJE ZA NAJBOLJŠO SAMOZALOŽNIŠKO PESNIŠKO ZBIRKO 2019

Revija Mentor, ki deluje v okviru Javnega sklada Republike Slovenije za kulturne dejavnosti, je na natečaju za najboljšo samozaložniško knjigo v letu 2019 v kategoriji pesniških zbirk za najboljšo samozaložniško zbirko izbrala mojo pesniško zbirko ROBOVI ŽIVLJENJA.

Utemeljitev zmagovalne pesniške zbirke v samozaložbi z letnico 2019:

Med pesniškimi zbirkami je prepričala knjiga Nuše Ilovar Robovi življenja. Poezija Nuše Ilovar že dolga leta ubira pretanjeno sredino med lirično refleksivno ontologijo in njeno uporno pokončnostjo, ki v pričujoči zbirki dosega nove prepričljive ravni. Pesnica, zaznamovana s težko življenjsko izkušnjo, ni nikoli ostajala v varnem zavetju otožne podobe sveta, pač pa se je, zavedajoč se pisane palete možnosti, ki jih nudi beseda, s to pozicijo vedno soočila stoično, včasih melanholično, če je bilo treba, a vedno z obilico pesniškega in človeškega poguma. Njeni »robovi življenja« so ostri robovi, neprizanesljivi, česar se ta poezija zaveda, vendar tam noče obstati. Gre čez rob in življenje gre za njo. Revija Mentor JSKD